QUI SOM

Foto: Michal Novak

Quartet amb flauta, integrat per músics de les comarques de ponent. Som músics titulars de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), des de la seva creació el 2002. El treball a l’orquestra ens porta el 2005 a crear aquest grup, començant amb l’estudi dels quartets amb flauta de Mozart i rebent el consell dels membres de l'Orpheus Quartet, així com del mestre Paul Cortese.

Des de llavors hem realitzat concerts en Festivals i Cicles arreu del país: Auditori de Lleida, Festival de la Ribagorza (Osca), Romanic Musicau de la Vall d’Aran, Concerts Clàssics de l’Escala-Empúries, Festival de Música del Vendrell, Festival de Música de Rialp, Cicle «Solistes a l’Alta Ribagorça», Festival de Música de Cambra de Vinaròs, Temporada dels Amics de l’Òpera a Lleida, Cicles de l’Auditori de Cervera, Temporada Musical de la Universitat de Lleida; a més d’actuar en poblacions de tot el país i a la ciutat de Madrid. Des de l’any 2018 també formem part del projecte «Apropa Cultura» amb l’objectiu d’integrar col·lectius en risc d’exclusió social.



Xesco Grau, flauta

És flauta solista de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) des de la seva fundació.

 Ha col·laborat en diferents produccions amb  l’Orquestra del Gran teatre del Liceu, i altres formacions com Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra, Orquestra de Cambra de Vila-Seca o Orquestra de Cambra de Granollers

Com a solista ha actuat en diferents formacions orquestrals, tals com: Frisk Jeugd Orkest (Holanda), Camerata de Barcelona, Orquestra de cambra de Vila-seca, Orquestra “Enric Granados” de Lleida, Orquestra de Cambra de Cervera i Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, interpretant diferents obres per a Flauta solista de compositors com Mozart, Telemann, Vivaldi o Bach.

Ha participat en nombroses actuacions gravades per la majoria d’emissores de ràdio i de televisió del país i ha participat en més de quaranta enregistraments discogràfics dels que destaquen “Tanganera” del guitarrista Victor Valls amb qui va realitzar una gira per Síria, Jordània i el Líban dins el festival Jazz Caraban 96,  i “Parabolic” amb el grup Josep Soto & Companys, CD que va ser nominat als premis Grammy del l’any 2003.


Joan Sancho, violí

Titulat superior de violí i música de cambra pel Conservatori Superior Municipal de Barcelona amb la professora Eva Graubin i postgrau al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el professor Corrado Bolsi.


És membre titular de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) des de la seva creació,  formació amb la qual actuà com a solista la temporada 2015-16 i on desenvolupa el rol d'assistent de concertino.


Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i ha col·laborat amb diverses formacions orquestrals de cambra i simfòniques com Camerata XXI de Tarragona, Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra, Orquestra Ciutat d'Eivissa, GIOrquestra de Girona, entre d’altres. 


En l'àmbit de la música de cambra, també forma part del Trio de corda Orfeu i en l'àmbit més experimental, del Col·lecitu Free't, grup d’improvisació lliure a través del llenguatge del Soundpainting.


És professor de violí al Conservatori Professional i Municipal de Música de Lleida.  Col·labora com a professor en els diferents projectes pedagògics desenvolupats per l'OJC, així com assistint joves formacions amateurs com la Jove Orquestra de Ponent (JOP).


Eduard Boleda, viola

Neix a Verdú i inicià els estudis musicals a l’Escolania de Montserrat, completant-los posteriorment sota el mestratge de Joan Pàmies i Enrique Santiago, amb qui obtingué el títol superior de viola.

És component de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) de la qual n’és el viola solista, i així mateix col·labora amb diferents formacions orquestrals com l’Orquestra de Cambra Catalana, Grupo Enigma de Zaragoza, Orquestra Simfònica de la Coruña, Orquestra de Cambra de l’Emporda, Orquestra de Vila-seca, etc. i en formacions cambrístiques com el Trio Florestan,  Grup 3.4, Octet Col·lage, Grup Arpe Diem, etc.

Actualment és professor de viola al Conservatori de Lleida i a les Escoles de Música de Tàrrega i de Mollerussa.

Marta Llona, violoncel

Deixeble de la professora Maria de Macedo a Madrid, finalitzà els seus estudis de violoncel al Conservatori  Superior Municipal de Barcelona. Realitzà cursos de perfeccionament amb els mestres Bernard Greenhouse, Daniel Grosgurin i Leonid Goroghov, entre d’altres.

L’any 1989 guanyà el primer premi del concurs “Germans Claret”.

És membre titular de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) des dels seus inicis. 

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat  i la Interegional Orchestra (Alemanya) entre d'altres.

 Actualment és professora de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa i de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega.